Salata Ye # 13
Seyma'nin konusunu belirledigi "Salata Ye" ile etkinligimiz tam bir yilini doldurdu. Gecen yil baslattigimiz bu etkinligin yildönümü görmek mutluluk verici. Bu özel gün icin amacim resimlerine bayildigim Marie Claire kitabimdan birseyler denemekti fakat beceremedim.
Bir salatayi özellestiren bence sosu. Ve blogumda salata soslarini ne kadar ihmal ettigimi gördüm birden. Sadece gecen yil yeni ögrendigim ve begendigimiz, sevdigimiz salata soslari arasina girebilen hardalli tarcinli sos gözüme ilisti. Onun icin degisik soslardan da örnekler vermek isterdim. Ah keskelerle basinizi agrittiktan sonra envaicesidini bildiginiz bir mercimek salatasiyla katiliyorum Salata YE'ye. En büyük özelligi 1 cay kasigi baharat karisimi icermesi. Isterseniz baharatlari bicak ucuyla azar azar koymada da calisabilirsiniz fakat bu baharat karisimini az hazirlayip evde de bulundurabilirsiniz. Etinize, köftenize ve salataniza farkli bir tat vermesi icin. Tatli renk biberi disinda tüm baharatlari asagi yukari ayni ölcüde tutmaya calsiin ve cok az bir miktar hazirlayin önce, sevip sevmeyeceginize bakmak icin.
Baharat karisimi icin:karabiber, kakule tohumu,kisnis tohumu,karanfil, kimyon tohumu, toz tarcin, yeni rendelenmis muskatcevizi, toz renk biberi, az aci kirmizi biber. Tohum olan baharatlari bir iki dakika kokusu yükselene kadar kavurun. Makinede cekip toz haline getirin soguduktan sonra. Toz baharatlari da karistirip karisiminizi hazirlayin.
Cevizli mercimek salatasi
2 arpacik sogan
100gr yesil mercimek
1 defne yapragi
1 sogan, ay seklinde kesilmis
50gr ceviz, iri kiyilmis
1 kasik bal
1 cay kasigi baharat (tarifi hemen üstte)
1/2-1 demet maydanoz, dogranmis
icine mercimek salatasi koymak icin iki salata yapragi
3 yemek kasigi nar eksisi
tuz, karabiber ve aci biber
Arpacik soganlarina birer karanfil batirarak yikanmis mercimekle beraber bir tencerede defne yapragi ile birlikte kaynatin. Mercimekler pismeye baslar baslamaz ocaktan alin ve süzün. Arpacik soganlarini ve defne yapragini icinden alin. Nar eksisini icine karistirin.
Zeytinyaginda yavasca öldürülmüs soganlari tavada kenara cekip cevizleri az kavurun. Bal ekleyerek hepsini hafif karamellestirin. Baharat karisimi, tuz, karabiber ve aci biberle tatlandirin.
Mercimegi, sogan karisimini ve maydanozu birlikte karistirip salata yapraklarina doldurup servis edin. Afiyet olsun!






Herzamanki gibi bazi salata girislerime link verdim. Resimlerin üzerlerine basarsaniz tariflere ulasabilirsiniz.










18 misafirim demis ki:
Ellerine saglik Dilek. Harika bir lezzet.
Tam benim agiz tadima uygun bir sey bu!! Ellerine saglik Dilek.
İlginç geldi bana daha önce denemediğim bir tarif.En kısa zamanda bende yapacağım anlattığın şekilde.Ellerine sağlık.Sevgiler.
Hosgeldin Tuhfe!
Tuhfecigim, Zinnurcugum ve Cilekhanimcigim cook tesekkürler:) Sizinkileri de meraklar bekliyorum;)
Selam Dilek,
Teyzem bu aksam mercimek salatası yapalım diyince ben de senin tarifine göre deneyelim istedim. Baharat karışımındaki ibrkaç ufak değişiklik dışında aynen uyguladık. Daha önce yaptığımız mercimek salatalarından çok daha güzel oldu. Tarif için teşekkürler.
Ellerine sağlık Dilek,hem sunumun hemde tarifin harika gözüküyor.Paylaşımların için de teşekkürler..Harika bir lezzet olsa gerek,deneyip tatmak gerek,sonrada teşekkür etmek için yorum bırakmak gerek.)
Bende beklerim,ayrıca fındık etkinliği halen devam ediyor mu??
Sevgiler
Ellerinize sağlık. Çok nefis görünüyorlar. Çilek salatası çok ilginç geldi. En kısa zamanda denemem gerek.
Bu arada yemek bloglarına bayılıyoruumm...
Sevgili Isil, ne kadar sevindim:)ELinize saglik afiyet seker olsun:)
Baharatlar konusunda grami gramina bilgi vermemenin de sebebi oydu. Yapanlarin birazcikta damak zevkine kalmis. Orta dogu mutfagindan bir karisim ama her yapilan evde mutlaka farkli orantilarda yapiliyordur. Ben de elimin atisina göre farkli yapiyorum;)
Merhaba Gül, tesekkürler, umarim yapar ve begenirsin:)
Sevgili Titolo hosgeldin, sagol! Simdiden afiyet olsun cilek salatan. Umarim cilek bulabilirsin.
Sevgiler
Sevgili Dül, cevap vermeyi unutmusum, özür. Finduk YE devam ediyor. Simdi bir tarihte karar kilinmis anladigim kadariyla 1 Eylül'de toplanacak Findikli tarifler. Merakla senin girisini bekliyorum;)
Sevgili Dilek,
Bende etkinliğe katılmak istiyorum,üstelik benim ilk etkinliğim olacak.Bir mazuratım var ben logoyu eklemsini bilmiyorum,
özür dilerim.Bana bu konuda yardımcı olursan memnun olurum.Tabiiki müsait bir zamanında.Tekrar teşekkürler
sevgiler
Sevgili Dilek,
Tesadüfen uğradım belki sayfana ama gördüklerim hem içimi hem iştahımı açtı! Ellerine sağlık diyorum, yine gelecek ben :)
Sevgili Gül,
Burcu (gelincikler.blogspot.com) son girisinde su koduverdi. Bu texti senin sayfanin templatene yerlestiriyorsun. Eger sorun cikarsa ses verirsin:)
Tesekkürler Margot, hep gel bekler ben:)
Sevgili Dilek,
Ben bu işi beceremiyorum, çok da üzüldüm.Sana da zahmet verdiğim içim özür dilerim.
Sevgiler
Mmmh, der Linsensalat sieht lecker aus! Die anderen natürlich auch.
Harika bir hafta senin ve sevdiklerinin olsun.
Sevgiler
Gül
Sevgili Dilekciğim, bugün bu güzel hazırlanmış sayfana denk geldim, daha önce niye denk gelmedim diye üzüldüm.. Çok harika tariflerin var salatalarada bayıldım canım. Buara bende Almanca yemekblogları arayordum daha doğrusu denk gelmemiştim, sayende aradığımı buldum. Bunun içinde teşekkürler.... Canım banada beklerim.
Mach's gut bis bald, ich komm auf jedenfall wieder... Tschüsi
www.blogcu.com/tarifbahcesi
Sevgili Dilek,
Sana ve sevdiklerine çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Herşey için sonsuz teşekkürler..
Sevgiler
Danke Zorra!
Cok cok tesekkürler Gül!
Yorum Gönder
Links to this post:
Bağlantı Oluştur
<< Home