Yakinda...Findikli rüzgar cemberi

Mutfak maceralarimin ilkleri arasinda yanik hamur(Brandtteig) vardi Windbeutel yapmak icin. Windbeutel / rüzgar torbasi tarifi icin Sibel'e bakiniz. Yanik hamur yani Brandteig almanca ismi. Blogla beraber ögrendigim bircok sey arasinda bu hamurun türkcesinin su ($u) hamuru olmasidir. Aslinda önceden duyup kullanmadigim icin biraz yabanci geliyor bana hala. Bu yabanciliktan degil fakat benim ilk Windbeutel yapimim ve annemlerin tulumba yapimlari beni birazcik korkutmus olacak ki ben bu hamurun yapimini zahmetli ve telasli olarak yerlestirmisim bilincime. Profiterolu cok sevmeme ragmen gel gün git gün denemedim, sonunda gecen günlerde basina gectim ve neden bu kadar beklemisim dedim. Simdi bu sevincimin üstüne en yakin zamanda Münevver'den esinlenerek balkanik yapacagim.
Rüzgar cemberi
125ml subir fiske tuz
70gr elenmis un
(hazir elenmis pandispanya unu kullandim)
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi seker
2 yumurta
1 yemek kasigi toz findik
- Suyu tuzu, sekeri ve tereyagini birlikte kaynatin.
- Unu ekleyin ve tahta kasigi ile kuvvetlice karistirin. Hamur tencerenin dibinden cözülüp bir top haline gelene kadar karistirin. (Bende hemen cözüldü.) Ocaktan alin.
- Yumurtalari arka arkaya makinayla cirparak ekleyin.Toz findigi da ilave edin.
- Hamuru sikma torbasi ve yildiz duyu ile 8-10 santimlik daire seklinde sikin. (Duy ince ise iki katli yapin.)
- 180° de 20 dakika kadar pisirin.

Pisen cemberleri ortalarindan kesin. Isteginize göre hazriladiginiz kremayi , dolguyu sikin. Ben maskarponlu balli bir dolgu sikip üzerine ahududu yerlestirdim. Afiyetle yedik. Ertesi güne kalan rüzgar cemberlerinin yumusamasina malesef engel olamadim. Önerilerinizi bekliyorum bu konuyla ilgili.
Tatlinin ismini vermek icin birazcik macera yasadim. Bu maceramda sevgili Zinnur'a danistim. Sonucta pasta pasta ustamiz benden cok tatli taniyor. Sagolsun herzamanki gibi yardimci oldu ve onun sayesinde ekler, profiterol, windbeutel disinda su hamuru ile yapilan baska bir tatli ögrenmis oldum. Adi Paris Brest. Paris Brest arasinda var olan bisiklet yolunda yasayan bir pastacinin ve bu yolu kullanan bisiklet sürücüleri serefine bisiklet tekerlek seklinde yaptigi bir tatlinin ismiymis. Bu benimkinden daha büyük cemberin baska bir özelligi pismeden önce üzerine atilan file badem.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.









13 misafirim demis ki:
:) Harika görünüyor,ellerine saglik..
sevgilerimle
Merhaba Hülyacigim seni merak eder olmustum. Umarim iyisin ve hersey yolunda.
Sevgiler
Merhaba, kandilin mübarek olsun. Sevgiler.
www.blogcu.com/pembeli
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sevgili Pembeli ve Gül coook tesekkürler! Sizin de gecmis kandiliniz mübarek olsun!
Sevgiler
Dilekciğim,ne güzel bie isim bulmuşsunsz.Hikayesi de pek güzel.Şimdi ben de bunu denemek istiyorum.Eline sağlık.
Merhaba Dilek sayfan ve tariflerin çok güzel rüzgar çemberide enfes görünüyor eline sağlık.Geçmiş kandilinide kutlarım güzel bir hafta sonu diliyorum bu arada sizi linklerime eklemek istiyorum müsadenizle.Özge
Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Geçmiş
kandiliniz mübarek olsun.
Sevgiler...
ellerine saglik, cok emek harcanmislar, eminim tadi da bir o kadar guzeldir.
Leider verstehe ich kein Wort Türkisch, aber Dein wunderbarer Blog wäre ein guter Grund, es zu lernen!
Schön, dass Du auch einige Rezepte auf Deutsch veröffentlichst.
Liebe Grüße,
Dolce - Claudia
Sevgili Dilek,
Sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum.Umarım günlerin birbirinden güzel geçer.
Rüzgar çemberlerin inan tek kelime ile superrrr.Kesinlikle abartı yok
arkadaşlarımda şuanda ekranın karşısında ve seni tebrik ediyorlar ve ekliyorlar.Ama biz Dilek gibi güzel yapamayız ki.İnan bende bu konularda çok başarısız oluyorum.
Tekrar ellerine kollarına gönlüne sağlık.
Sevgilerimle,sevgilerimizle..
Merhaba,
Münevvercigim umarim hosuna gider ben paazr günü tekrar yaptim. Bu kez yildiz duysuz. Profiterolcuklar:)
Sevgili Susam ve Ayse hosgeldiniz ve tesekkürler! Sizlerinde gecmis kandili mübarek olsun.
Sevgili Limoncicegi cok sagol tahminimden cok daha az emek harcadim ve cok mutlu oldum bunun icin;)
Hallo Claudia, dieses Rezept werde ich für den Beerenevent übersetzen:) Danke für die aufmunternden Wörter!
Sevgili Gül, cok tesekkürler! Arkadaslarina da coook selam:) Sagolun hepiniz de eminim hepinizden benden cok daha güzel yapiyorsunuzdur herseyi;)
Sevgiler
tariflerinizi daha yeni keşfettim ve doğrusu hepsi birbirinden nefis görünüyor, orada olduğunuz için teşekkürler, sevgilerimle
Yorum Gönder
Links to this post:
Bağlantı Oluştur
<< Home