Çarşamba, Şubat 02, 2005

Kaküle


kaküle. bu baharat bizim evde sevilerek kullanilan baharatlardan. önceden tanidigim bu baharati afgan bir ögrencim sayesinde günlük mutfagima nasil eklerim ögrendim. önce sadece siyah cayin icine tohumu atarak tatlandirici olarak kullaniyordum. tohum seklinde suriye'de öglen yemeklerinde cok severek yedigim pilavlari süslüyordu. bu ikinci variyasyondan sonra bir bir tarifler ve sadece tohum olarak degil toz olarak tarifler tattim ve tarif defterime ekledim. iste bu tarif defterimden denedigim tarifleri resimli olarak insallah yakinda göreceksiniz. Dijital kameramiz hele bir tamir olsun!
Kaküle sindirime ve gaza iyi geliyormus. (Esen biz de tam tersini düsünüyoruk dimi?) Aromasini cok cabuk kaybeden bir baharat az az alip taze taze kullanacaksiniz. Yada tohum alip kapali olarak karanlik bir yerde saklayip, kullanmak istediginizde tohumlari az kavurup, toz haline getireceksiniz robotta. Tanismiyorsaniz, tanisin lütfen;)

0 misafirim demis ki:

Yorum Gönder

<< Home