Salı, Ekim 20, 2009

Lezzetli Receller

Bu sonbahar IFE'in arkadaslarinin anneleri (3 kisi) birbirinden habersiz bana 5 cesit recel getirdiler. Simdiye kadar ikisini bitirdik!
Cok orjinal ve cok lezzetli bir recel tarifi ariyorsaniz iste burada:
Kara Mürver-Elma- Mürdüm Eriği Reçeli veya Sonbahar Reçeli
700 gr soyulmuş, küp küp kesilmiş elma
600 ml şekersiz kara mürver suyu*
700 gr çekirdeği çıkarılmış, dörde kesilmiş mürdüm eriği
100 ml su
1 kg 2:1 reçel şekeri (Gelierzucker)
1 vanilya çubuğu
1 çay kaşığı tarcın
Elmayı, mürdüm eriğini, ortadan kesilmiş vanilya çubuğu ve suyla yumşayana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Vanilya çubuğunu içinden aldıktan sonra blenderden geçirin. Elde ettiğiniz karışıma kara mürver suyunu ve reçel şekerini ekleyip 4 dakika kaynatıktan sonra hazırladığınız reçel kavanozlarınıza doldurun. Kis boyunca afiyetle yiyin!
*Kara Mürver suyunu satın alabileceginiz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Mevsimi yeni geçti. Topladıgınız mürver üzümlerini güzelce dallarından ayırdıkdan sonra yıkayıp 1 bardak su ilavesi ile karıstırarak kaynatın. Süzdügünüz mürver suyu bir tasım daha kaynadıktan sonra kullanılmaya hazır.
1 kg kara mürverden 400- 500 ml kara mürver suyu elde edilir.
Gelen recellerden ilk yedigimiz sili biberli mürdüm erik receliydi. Biz ilk yedigimizde ona bayilmistik sonra üsttekini actik ayildik tekrar bayildik;)

Vielen Dank Cathrin:)

2 misafirim demis ki:

Anonymous Adsız said...

tarif için çok teşekkür ederim ce

20:21  
Blogger Dilek'ce said...

birsey degil:)

23:07  

Yorum Gönder

<< Home