Perşembe, Kasım 05, 2009

Havuclu Kek


Bu havuclu kekin tarifini daha önce vermistim blogta fakat tekrar hatirlatmanin zarari yok degil mi?
Tarifi yazdigim gazeteye vermistim gecen hafta fakat editör resmimi begenmeyip yerine cok orjinal(!) havuc resmi koyunca bozuldum. Aslinda resmim heba olmasin diye tarifi tekrar ekliyorum anlayacaginiz.

Aargau'n Havuclu keki
Aargauer Rüeblitorte
5 yumurta
200 gr (esmer) şeker
300 gr rendelenmiş havuç
300 gr toz badem
50 gr çekilmiş etimek veya un
yarım limonun kabuğu ve suyu
½ tatlı kaşığı karanfil
çimdik tarçın
1 ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
dekoru için: pudra şekeri ve marzipan havuç
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın. Beyazları çırpın ve kenara koyun. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle uzunca çırpın. Yumurta beyazı hariç diğer malzemelerin tümünü ekleyip karıştırın.
Köpük yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat ederek karışıma ekleyin. İlk karışımın sıvısı az olduğu için biraz zorlanabilirsiniz.
Karışımı 24 cmlik daire kek kalıbına dökün ve 180° önceden ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin. Servisten önce pudra şekeri veya glazür ve badem ezmesi havuçlarlar süsleyin.
Kekin üzerine geleneksel glazürü sürmek isterseniz 200gr pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırarak hazırladığınız karışımı kekin üzerine sürünüz.

6 misafirim demis ki:

Blogger Unknown said...

Ellerinize saglik... Bayilirim havuca... Sevgilerimle

22:40  
Blogger Dilek'ce said...

Tesekkürler!
Wohnst du in Münster? Deinen Namen konnte ich leider nicht ermitteln.
Sevgiler

20:43  
Blogger melda said...

bu güzel fotoğrafı mı beğenmemiş!?
çok şirin görünüyor..

17:40  
Blogger Dilek'ce said...

Evet Meldacigim bu resmi begenmemis! Ben de inanamadim:)
Sevgiler

09:22  
Anonymous Adsız said...

HEVESLI blogunuzu az once takip ettigim bloglardan birinde gordum inceledim ve izlemeye aldim tarifleriniz cok hos gordugum kadariyla geleleim havuclu kekinize cok guzel ellerinize saglik sunu ilave etmek istiyorum tarifteki miktarlar kisiden kisiye degisiklik gosterebiliyor mesala siz 5 yumurtayla yapiyorsunuz bazi arkadaslar 6 yumurta kullaniyor seker miktarida farklilik gosteriyor sekeri fazla sevmeyen yada seker sorunu olanlar ortalama 150 gram civarinda kullaniyorlar seker sorunu olmayan daha da tatli olsun diyenler 225 gram seker kullaniyor cevrem cok genis oldugu icin her cesit tarifle karsilasiyorum sadece denediklerimden faydalanarak yazmak istedim blogunuz mukkemmel

23:16  
Blogger ayşegül said...

süpersiniz ya ellerinize sağlık bloğunuza bayıldım başarılar
www.gul2007.blogcu.com

18:49  

Yorum Gönder

<< Home