Pazartesi, Mart 14, 2011

Kurabiye tadinda Elmali Kek


Ümit Selvi`nin Elmalı Keki
Hamuru:
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ veya 240 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı dolu yoğurt
1 poşet vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
iç harcı:
3 elma
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
tarçın
isteğe bağlı fındık veya ceviz
Üzeri için:
pudra şekeri

Hamur malzemesinin hepsini güzelce yoğurun. Ununu kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde ayarlayın. Elde ettiğiniz hamurdan iri mandalina büyüklüğündeki bir parçayı buzluğa koyun. Diğer hamuru ise bir tepsiye basarak yerleştirin. Dinlenmesi için üzerini örterek serin bir yere bırakın.
Elmaları soyup rendeleyin, limon suyunu ve şekeri ekleyerek orta ateşte hafif çevirin. Zevkinize göre 1 çay kaşığı veya daha fazla tarçın ekleyin. Dilerseniz ceviz veya fındık tozunu burada ekleyebilirsiniz.
Ilık-soğuk olan iç harcı tepsideki hamurun üzerine yerleştirin. Üstüne buzluktan çıkardığınız hamuru rendeleyin.
180°C fanlı fırında 25-30 dakika veya üstü renk alana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

6 misafirim demis ki:

Anonymous Arzuuu said...

Merhaba,

ellerinize saglik, cok güzel gözüküyor :)

Evde bir sürü elmam var. Bu keki denemek istiyorum ama "aldigi kadar un" tarifleriyle yaptigim denemeler tutmuyor. :(

Bana asagi yukari ne kadar un gerektigini söyleyebilir misiniz acaba?

Tesekkürler.

11:05  
Blogger Dilek'ce said...

Arzuu biliyorum desem yalan olur, gelecek sefere yaparken ölceyim! Bu tür tariflerde unu yavas yavas eklersen iyi olur zaman icinde zaten elin alisiyor.
Fakat bircok arkadas tarifi denedi ve memnunlar kolay bir tarif diye.
Selamlar,

08:50  
Anonymous Adsız said...

Dilek hanım merhaba,

kekin hamurunda hiç şeker yok sanırım. Elmaya konulan şeker yeterli oluyur mu?

Ellerinize sağlık bu arada, tariflerinizi ve siteniz çok güzel. Evrim

13:14  
Blogger Dilek'ce said...

Evet, fakat sizin elmalariniz eksi olacaksa iki yemek kasigi veya damak zevkinize göre eklersiniz. Üzerine de pudra sekeri gelince tat dengeleniyor fakat sekerli sevenleri tabi tatmin etmeye bilir.
Sevgiler :)

09:03  
Blogger Aycan said...

Kek mükemmel görünüyor.

SELAMLAR;

12:20  
Anonymous çanakkale geçilmez said...

Bu lezzete bayılıyorum, kek harika görünüyor, ellerinize sağlık...

12:49  

Yorum Gönder

<< Home