Bir lokma mutluluk!
Bir cesit Flap Jacks veya Müsli Riegel. Kis aylarinda cocuklarin cantasina gönül rahatligiyla konulabilecek bir tatli.
Tereyağlı yulaf kurabiyesi
100 gr + 2 yemek kaşığı iri yulaf ezmesi
(grobkörniger Haferflocken)
100 gr + 2 yemek kaşığı ince yulaf ezmesi
(zarte Haferflocken)
200gr tereyağ
50 ml pekmez veya akçaağaç şurubu (Ahornsirup)
50 gr ay çiçeği içi veya kabak çekirdeği içi
100 -120 gr esmer şeker
50 gr üzüm
2 yemek kaşığı fındık
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 cimdik tuz
Tereyağ ocakta kısık ateşte eritilir. Erimeye başlayınca içine pekmez katılır, birbiri ile iyice karışması sağlanır. Yağ tamamen eriyince, ocağın altı kapatılır. Başka bir kapta geriye kalan kuru malzemeler iyice karıştırılır ve pekmezli karışıma eklenir.
Fırın kâğıdı ile kapladığınız küçük bir tepsiye iyice bastırılarak tahminen 1 cm yüksekliği olacak şekilde yayılır. 160° yaklaşık 20-30 dakika pişirilir.
Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra istenilen büyüklüğe kesilir ve soğumaya bırakılır.
Tereyağlı yulaf kurabiyesi
100 gr + 2 yemek kaşığı iri yulaf ezmesi
(grobkörniger Haferflocken)
100 gr + 2 yemek kaşığı ince yulaf ezmesi
(zarte Haferflocken)
200gr tereyağ
50 ml pekmez veya akçaağaç şurubu (Ahornsirup)
50 gr ay çiçeği içi veya kabak çekirdeği içi
100 -120 gr esmer şeker
50 gr üzüm
2 yemek kaşığı fındık
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 cimdik tuz
Tereyağ ocakta kısık ateşte eritilir. Erimeye başlayınca içine pekmez katılır, birbiri ile iyice karışması sağlanır. Yağ tamamen eriyince, ocağın altı kapatılır. Başka bir kapta geriye kalan kuru malzemeler iyice karıştırılır ve pekmezli karışıma eklenir.
Fırın kâğıdı ile kapladığınız küçük bir tepsiye iyice bastırılarak tahminen 1 cm yüksekliği olacak şekilde yayılır. 160° yaklaşık 20-30 dakika pişirilir.
Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra istenilen büyüklüğe kesilir ve soğumaya bırakılır.
5 misafirim demis ki:
Gerçekten çok güzel bir atıştırmalık olmuş vitamin deposu.
Ellerine sağlık canım.
afiyet,şifa olsun.
sevgiler.
Evde bir sürü yulaf ezmesi var değerlendirilmeyi bekleyen, hemen yapılacak listesine eklendi. Teşekkürler Dilekçim...
süper bir tarif, listeme aldim mutlaka denemem lazim...
bizim evdekinlerin sevdigi tat
ellerine saglik canim
Sevgili Yesim, gercekten bir vitamin deposu;) Tesekkürler!
Ahimsa ne güzel tarifin ise yaramasi hosuma gitti:) Ben sana tesekkür ederim!
Sevimcigim umarim hosunuza gider, icine kuru kayisi parcasi veya üzüm yerine kuru cranberries gibi bir cok zevkine göre tat ekleyebilirsin!
Hepinize Sevgiler!
Pratik ve lezzetli yemek tariflerinin yanı sıra pratik bilgiler de bulabileceğiniz ünlü yemek dergisi Yemek.Name'nin 2010 yılı sayıları...
(2010 Ekim sayısına kadar olan 10 sayı bulunmaktadır.)
Beğenmeniz dileğiyle.
İndirmek için:
OCAK SAYISI
http://hotfile.com/dl/101838110/4724292/Yemek.Name_2010-01.rar.html
ŞUBAT SAYISI
http://hotfile.com/dl/101828695/8f2aa9b/Yemek.Name_2010-02.pdf.html
MART SAYISI
http://hotfile.com/dl/101828797/5d0f907/Yemek.Name_2010-03.pdf.html
NİSAN SAYISI
http://hotfile.com/dl/101829866/4ab14c3/Yemek.Name_2010-04.pdf.html
MAYIS SAYISI
http://hotfile.com/dl/101838168/804e2ed/Yemek.Name_2010-05.rar.html
HAZİRAN SAYISI
http://hotfile.com/dl/101829954/7f30e60/Yemek.Name_2010-06.pdf.html
TEMMUZ SAYISI
http://hotfile.com/dl/101830069/9f8d21a/Yemek.Name_2010-07.pdf.html
AĞUSTOS SAYISI
http://hotfile.com/dl/101831590/5562519/Yemek.Name_2010-08.pdf.html
EYLÜL SAYISI
http://hotfile.com/dl/101832779/742790f/Yemek.Name_2010-09.pdf.html
EKİM SAYISI
http://hotfile.com/dl/101832538/7faf7a7/Yemek.Name_2010-10.pdf.html
Yorum Gönder
<< Home