Pazar, Mart 06, 2011

Mutlu Yillar Dilek`ce

hizla akip giden, dilek`ceyi ihmal ettiren hayata atfen (5 hafta önceki gazete yazim)...
"Kalplere düşen bahar cemreleri: Renkli Çikolata Kalpleri
Hayatımızda her an herşey çok çabuk değişirken bazen hayatın bu hızına yetişmek zor oluyor. Yanlış anlaşılmasın bunu söyleyen öyle oturaklı ağırbaşlı biri değil. Aksine hayatın tüm yoğunluklarına evet diyen aktif birisi. Şöyle sabahları evden çıktığınızda eve geri döndüğünüzde her yerin daha aydınlık olduğunu gördüğümüz bu günlerde ben de kışın ne çabuk geçtiğinin farkına vardım ve şaşırdım. Gerçekten akrep ve yelkovan sanki bazen bir başka hızlı hareket ediyorlar. Bazen de düşünüyorum onların tık-taklarına kulak verip sadece daha çok tedirgin oluyorum. Aslında zaman düşündüğümüzden daha çok elimizde olan birşey. Parmaklarımızın arasından akıp gittiğini düşünebiliyorsak birazcık avucumuzda durabileceğini de düşünebiliriz. Ajandalarımıza doldurduğumuz randevuların arasını açmak bizim elimizde.
Aynen bu felseyi hayata geçirmek amacıyla biriyle 2 aydır diğeri ile 3 aydır görüşmediğim arkadaşımla randevularımızı ve işlerimizi 2-3 saatliğine ihmal ederek bu yıl sanki erken havaya düşen cemrenin etkisiyle güneşli bir sabahta buluştuk. Biraz kıştan erken uyanan doğaya biraz da Zurich`te hızlı akıp giden hayata tepeden bakarak gezintiye çıktık. Birimiz işi için halletmesi gereken işleri ihmal etti, diğeri çatı katının temizliğini, bir başkası da ispanyolca dersini astı. Sıkı sıkı işle,randevu ile dolmuş hayata rağmen ancak böyle gerçekleştirebildiğimiz tatlı bir kahve sohbeti ile sonlanan bir öğleden önce idi. Üçümüzde o sabah hayattan birşeyler kaybettiğimizi düşünmedik tam aksine hayatın koşuşturmasına hayır diyip birbirimize zaman ayırabilmenin mutluluğu ile ayrıldık oradan.
Baharın beklenmedik erken gelen ışıl ışıl güneşini kapalı ofislerinizde, evlerinizde geçirmeyin bugünlerde. Hızlı geçen hayatın aksine kendinize ister yalnız ister sevdiklerinizle küçük bir gezintiyle bir bardakla çayla kahve ile zaman ayırın. Kahvenizin yanına çikolata tarifi benden. İllede bu haftasonu sevgimi ifade etmenin maddi fakat lezzetli bir yolunu arıyorum diyorsanız buyrun afiyet sevgi olsun!" Zaman Isvicre-Sayi 90

Çikolata Kalpler
150gr çikolata
(mesela Kochschokolade veya başka tercih ettiğiniz bir çikolata çeşidi)
Üzeri veya içi için:
tercih ettiğiniz herşey
mesela kuru üzüm, kuru lavanta, jelibonlar
fındık, fıstık, başka sevdiğiniz kuruyemişler
veya diğer türlü türlü çikolata süsleri

Çikolatayı benmarie usulü eritin. Yani bir kaba biraz su doldurun başka bir kaba çikolotayı yerleştirin sonra bu kabı su dolu tencerenin içine oturturun. Suyu hafif-orta ateşte ısıtın. Çikolata eritirken kesinlikle alttaki suyun kaynamaması gerekiyor. Parmağınızı erimiş çikolatanın içine soktuğunuzda ılıksa ve de parmağınız yanmıyorsa sıcaklık ise başlamak için uygun demektir. Çikolatanın lezzet olarak içine eklemek istediklerinizi şimdi ekleyin. Kenarları yükseltilmiş yağlı kağıda dökün çikolatayı. Eğer üzerini süslemek istiyorsanız şimdi üzerini kaşık yardımı ile düzeltiginiz çikolatanın üstüne serpiştirin. Serin bir yerde hafif sertleşmeye bırakın. Çikolata fazla sertleşmeden kalpli kurabiye kalıpları ile kesin. Dolapta dinlendirdikten sonra servis edin.

4 misafirim demis ki:

Anonymous Özgül said...

Tebrikler canim, kocaman 6 sene gecti. Daha nice senelere, o güzel tarif ve yazilarinla hep beraber.

23:41  
Anonymous Adsız said...

Dilek`cigim tebrik ederim canim. Nice senelere.

Tuhfe

10:52  
Blogger Dilek'ce said...

Oezguel ablacigim, insallah nice yillara beraber!

15:37  
Blogger Dilek'ce said...

Sevgili Tuhfe,cok sagolasin Canim.Senin de var oldugunu bilmek ne guezel!umarim iyisindir.

15:39  

Yorum Gönder

<< Home