Salı, Nisan 20, 2010

Fastenwähe


Fasten Wähe Basel'e ait geleneksel bir yiyecek sadece Fasching döneminde bulunan bir yiyecek fakat ister yapilisi ister tadi ile ilginc oldugu icin gec de olsa yayinlamak istedim.


Fastenwähe
500 gr un
15 gr maya
1 yemek kaşığı şeker
250 ml süt
100 gr tereyağı
1 çimdik tuz
üzeri için:
1 yumurta sarısı
kimyon (tohumu)

- Sütü hafif ısıtın, tereyağını içinde eritin.
- Yumurta sarısı ve kimyon dışındaki malzeme ile bir hamur hazırlayın. Ellerinize yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. İki katı kabarana kadar dinlendirin.
- 8 veya 10 parçaya bölün. Uzunca şekiller verin. Resimdeki gibi dört kez kesin. Tekrar yarım saat bir saat arası dinlendirin.
- Yumurta sarısına 2 kaşık su ekleyip karıştırdıktan sonra simitlerin üzerine sürün. Bolca kimyon serpiştirin ve önceden ısıtılmış 200° fırında altın rengi alana kadar (15 -18 dakika) pişirin. (Kaynak: Coop Dergisi)

3 misafirim demis ki:

Anonymous Tülin said...

Selam. Nefis bir tarife benziyor. En kisa zamanda deneyecegim. Köln'den selamlar. Sizi Portakalagaci araciligiyla buldum. Isvicre'ye selamlar.

20:08  
Blogger Dilek'ce said...

Tülincigim tesekkürer! Ben de eski alamanciyim;) Köln'e Zürichten selamlar!

16:19  
Anonymous Elif said...

Selam. Yine harika tarifiniz.Mutlaka deniyeceğim

21:10  

Yorum Gönder

<< Home