Pazartesi, Mart 21, 2011

Balli Bademli Tart


Baharda İlk Balkon Sefanız için Ballı Bademli Tart
"Uzun ve karanlık bir kıştan sonra, insan baharın ilk açan çiçeklerini görünce ne kadar mutlu oluyor. Çimenlerin arasından daha dün buz kesen havalarda kendine yol bulup açan çiğdemler, çuha çiçekleri derken yavaş yavaş etrafımızın renklendigini görüyoruz. Her bahar yokluğun varlığın kıymetini nasıl arttırdığını görüyorum. Uzun süre bir şeye hasret kalmak her seferinde hayatımızdaki güzelin ve iyinin bizim için değerini hatırlamamızı sağlıyor. Değerini hatırlamak ise haz duymamıza, tadını çıkarmamıza ve inşallah kıymetini bilmemize vesile oluyor ... "
Tarif Coop`un Aylik tariflerinden Subat 2009 tarifi fakat sevgili Zinnur`un benzer tarifini gördükten sonra gazete icin tekrar yapmaya karar vermistim.

Ballı Bademli Tart
Ø 32cm açılacak tart hamuru
60 gr tereyağ
150 ml ekşi krema
(saurer Halbrahm)
80 gr sıvı bal
150 gr kalem kesilmiş badem
(Mandelstifte)
½ bio limon suyu ve kabuğu
Tereyağını, ekşi kremayı, ballı, limon kabuğunu ve suyunu ilave edip yavaş ateşte ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra bademleri ekleyin. Açıp tart kalıbına yerleştirdiğiniz hamuru değişik yerlerden bir çatal yardımı ile delin. Bademli karışımı hamurun üzerine döküp 180°de 25 dakika pişirin. Dilerseniz dilimlediğiniz tartın yanına servis yapmak için 100ml ekşi kremayı, geriye kalan limonun kabuğunu ve 2 çay kaşığı şekerle karıştırabilirsiniz.

1 misafirim demis ki:

Anonymous Adsız said...

1. evde internette calisabilirim diyen. paylaşim sitelerinde fazla vakit geciriyorum diyen. world excell kullanabilirim diyenler . egitim yetenegim var egitmen olabilirim ya da hitabet yetenegim var diyen herkese verebilecegimiz bir iş var .online calişmaya aday elemanlar araniyor not ,::: işimiz pazarlama ve satiş degildir saygılar http://tinyurl.com/eglencelikazanc

00:45  

Yorum Gönder

<< Home