Pazartesi, Ağustos 22, 2011

İftara buz gibi `Kırmızı Sorbe`

Soguk iftarlik tatlilara baslamisken iste bir tane daha...Aslinda yaz tatili öncesi gazete icin denedigim bir tarifti. Fakat bu sicaklarda iftarda buzlukta kalan sorbe cok iyi gitti :)
Yaz cilekleri ile bu yaz epeyce bir tarif denedik. Dün IFE ile tekrar bir kiloya yakin ahududu topladik. Recel yapimi icin ciftlige bögürtlen toplamaya gitmistik fakat bögürtlenlerin olgunlasmislarindan bir avuc ancak toplayabildik. Bu durumda ahududu toplamaya karar verdik. Bir avuc da recele verdigi muhtesem renkd icin eksi de olsa likapa/yaban mersini topladik. Aksam olmasina ragmen sicaga pek dayanamadik 2kg meyve toplama projesini erkenden dondurup eve döndük. Bugün tartigimda recel icin ancak 600gr ahududumuz kaldigini gördüm. Digerini yine bir aksamda sicak sos seklinde tükettik. Basarabilirsek meyveler bitmeden bir ara tekrar gitmeliyiz bu hafta...

Kırmızı Sorbe (Beerensorbet)
3 su bardağı karışık çilek ve üzümler ( çilek, frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa) *
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
limon kabuğu ve bir limonun suyu

Orta boy bir tencerede şekeri ve suyu 5-10 dakika kaynatın. Surup kıvamına gelmesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Temizlediginiz, yıkadıgınız çilekleri soğuyan suruba ekleyip bir taşım kaynatın. Blenderden geçirin. Çekirdeksiz bir sorbe istiyorsanız karışımı süzün. Soğuyan karışımı dondurma makinenizin kullanım kılavuzuna göre haznesine aktarıp karıştırmayı başlatın. Gerekli süre bittikten sonra hava geçirmeyen plastik bir kaba boşaltıp 1-2 saat buzlukta beklettikten sonra servis yapın.
*Dondurulmuş meyve kullanırsanız daha önce buzdolabında çözülmüş olmasına dikkat edin.
Erdbeeren: çilek
Himbeeren: ahududu
Heidelbeeren: likapa, yaban mersini
Brombeere: bögürtlen
(rote) Johannisbeeren: (kırmızı) frenk üzümü

2 misafirim demis ki:

Blogger Egeden Tarifler said...

Kırmızı meyveleri çok severim, çok ferah bir lezzete benziyor, elinize sağlık.

02:29  
Blogger Dilek'ce said...

Sevgili Ege degisik kirmizi cilekleri, orman meyvelerini ve sorbe sevenler icin ideal bir lezzet. Kremali dondurmalardansa cok daha hafif :)

23:20  

Yorum Gönder

<< Home