Cuma, Ağustos 19, 2011

Sicak Meyve Soslu Dondurma

Iftarlarin klasik tatlilarindan degil fakat yaz cileklerinden yapilabilecek sicak iftar aksamlarinda sevilerek yenilen bir tatli.
400 gr bögürtlen veya ahudu baska yaz cilegi de olabilir
2 veya 3 kasik bal (bögürtlenlerin olgunluklara bagli)
2 kasik su
birlikte kapagi patilarak kücük bir tencere veya tavada kaynatin. Ahudu ise cok kisa, bögürtlense bir iki dakika daha fazla.
Sosu 4 tabaga paylastirin birer top vanilya dondurmasi koyun. Sosu üstüne koymak istiyorsaniz önce dondurmalari kaselerinize yerlestirin. Afiyetle yiyin!

3 misafirim demis ki:

Blogger buzlubadem said...

Vanilyalı dondurmayı reçelle ya da buzluktaki donmuş orman meyveleriyle zenginleştirmeyi çok seviyorum. Hiç özel sos pişirmemiştim, çok güzel olmuşa benziyor. Elinize sağlık :)

21:42  
Blogger sevimin sayfasi said...

cok severim, böyle sicak ve soguk bulusunca...
harika olmus canim, ellerine saglik

13:55  
Blogger Dilek'ce said...

Sevgili medura, orman meyveleri ile de sicak sos hazirlayabilirsiniz. Denemisligim vardir tavsiye ederim, recele göre cok cok daha az seker icerdigi icin bu sos, meyvelerin aromasi daha kuvvetli oluyor, denemeni tavsiye ederim.

Sevimcigim, tesekkürler!

Selamlar

15:18  

Yorum Gönder

<< Home