Perşembe, Ekim 13, 2005

Iftar tatlilari I: Zerde

Bazilarinizin bildigi gibi bu hafta Almanya'dayim Ramazan'in tadini cikariyoruz. Iftarlarimiz her anlamiyla leziz ve doyurucu geciyor akraba, tanidiklar ve arkadaslarla. Ya annemlerdeki davetlerden ya da arkaslara gittigimiz davetlerde gönlümüzü ve karnimizi doyuruyoruz herkes gibi. Resimdeki tatliyi Gülsen evvelsi gün davet icin hazirladi.
Zerde
Tarif: Özcan Ozan "Entführung in den Serail" kitabindan ve
4 kisilik kisi sayisina göre bir arttirmaya gidilebilir.

½ tatli kasigi safran
½ fincan sicak su
75 gr basmati pirinci
1 l su
250 gr seker
6 yemek kasigi gül suyu
3 yemek kasigi nisasta

Safran sicak suyun icine birakilir ve bir kenara konur. Tencerenin icinde 1 l su ve basmati pirinci 25 dakika pisirilir. Pisirme isleminden sonra seker, gül suyu, nisasta ve safranli su ilave edilir. Hepsi güzelce karistirilir ve 4 dakika muhallebi gibi göz göz olana dek pisirilir. Sonra servis tabaklarina bosaltilan zerdelerin üzerine arzuya göre nar yada camfistigi serpistirilir. Soguduktan sonra servis yapilir. Afiyet olsun!

4 misafirim demis ki:

Blogger Tuhfe said...

Sevgili Dilek, narlar kristal boncuk gibi duruyor, ne kadar çekici. Fotoğraf değilde gerçeklermiş gibi...
Gülşen'in ellerine sağlık. Zerde hafif tam ramazanlık bir tatlı.
Nar ile...

21:01  
Blogger Dilek'ce said...

Sorma Tuhfe,
sonunda Gülsen burada nar gibi kirmizi narlar bulmus. Benim aldiklarim hep pembis pembisdi. Bunlarin taneleri gercekten göz aliciydi. Ben bile taneleri yerken avucumdaki tanelere hayran kala kal yedim. Kasikla degilde elimle yerimde;)

21:06  
Anonymous Adsız said...

eline saglik dilek çok güzel görünüyor. zerdeye bayilirim çocuklugumda sadece dügünlerde yedigim bu tatliyi yeniden görmek beni geçmise götürdü bir an. sormak istedigim iki sey var, toz safran mi yoksa diger safrandan mi kullanmaliyiz. bende ikiside var. birde normal pirinçle olmazmi?

15:08  
Anonymous Adsız said...

That's a great story. Waiting for more. Inflammation cellulite Build your own bmw motorcycle headset Shops quickfound net bontril Stevens appliance truck company buyer of humidifier back pain relief vol 1 Paul sutherland financial planning dri steam humidifier

12:04  

Yorum Gönder

<< Home