Pazar, Eylül 11, 2011

Mutlu ol keki :)

"Kucağınızda bütün gün ağlamış 1,5 yaşındaki bebeğiniz ısrarla hala ağlamakta. 4 yaşındaki kızınız mutfak dolabını boşaltmış bütün kap kaçağı salona taşıyor. 7-8 yaşındaki oğlunuz sizin tüm ikazlarınıza, devrilen tüm eşyaların inadına salonda pilli bir helikopter uçarmaya çalışıyor. Helikopterin sesini kendi sesiyle destekleyerek üstelik. Bütün gün evi düzeltmekten çocukların arkasından koşmaktan harap düșmüșșünüz. Yemeğinizi yaparken taşırmış veya yakmıșșınız. Evdeki kaos sizin emeklerinizin aksine büyümüş de büyümüş ve siz artık nasıl nefes alacağınızı bilemiyorsunuz.
İşte tam buna benzer bir manzarayı bir çocuk kitabında gördüm. İlerki sayfalardaki çözüm, durum bu kadar vahim olmasa bile, günlük hayatta her anne ve babaya önerilir bir çözüm. Anne henüz işten gelen ve ancak kapıdan giren babaya en küçük bebeği kucağına vererek kendini dışarı atıyor. Biraz yürüyor nefes alıyor ve sonra bir pastaneye uğrayıp bir kek alarak eve dönüyor. Darma dağın bir salondaki masaya kendileri için kahve, çocuklar için içecek ve aldığı keki yerleştiriyor. Son sayfada tüm aile masanın etrafında güle oynaya keki yiyor. Yazar çocuklar için yazdığı fakat annelere daha doğrusu aileye hayatın zorladığı vakitlerde kendimizden ve hayattan beklentilerimizden bir süreliğine vazgeçerek mutlu olmamızı öneriyor.
Bu hafta huzur dolu atmosferleri desteklemek amaçıyla güzel bir kek tarifi vermek istiyorum. İster babalar annelerimizin yükünü hafifletmek için ister annelerimiz kaosun ortasında huzuru bulmak için hazırlasın; önemli olan afiyet neşeyle yensin bu kek inşallah!"

Mürdüm Eriği Reçelli Fındıklı Kek
Malzemeler:
• 250gr tereyağı, oda ısısında
• 200gr toz şeker
• bir cimdik tuz
• 4 yumurta
• 300gr un
• 1/2 paket kabartma tozu
• yarım tatlı kaşığı
• 100ml süt
• 1 su bardağı mürdüm eriği reçeli
• ½ su bardağı irice dövülmüş fındık
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• pudra şekeri

Hazırlanması:
1. Fırını 180C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını (Gugelhupf) yağlayın.
2. Reçeli, fındığı ve vanilyayı bir kasede karıştırın.
3. Tereyağı rengini değiştirene kadar çırpın.
4. Şekeri ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Yaklaşık üç
dakika. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra çırpmaya devam edin.
5. Un, ve kabartma tozu karışımını üç defada ekleyin. Sütü ekleyin.
6. Elde ettiğiniz karışımı gözünüzle üçe bölün. Bir parçasını kalıba dökün.
Reçelli karışımın yarısını üzerine dağıtın. Bir kat daha hamur koyduktan sonra kalan reçel karışımını dağıtın ve kalan hamuru üzerine dökün.
7. Fırında 60 dakika, batırdığınız kürdan kuru (hamuru) çıkana kadar pişirin.
10 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

3 misafirim demis ki:

Blogger birdutmasali said...

ne güzel bir yazı..
ve nasıl güzeldir o kek :=)
sevgiyle..

09:39  
Blogger Dilek'ce said...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

22:54  
Blogger Dilek'ce said...

Tesekkürler bir dut masali!
Sevgiler

22:56  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home