Cuma, Mayıs 26, 2006

Yemek ve polisiye

Resimle yazmak istedigimin ilgisi yok. Sadece ikisi de bir sekilde dünü ilgilendiriyor.
Resim carsamba aksami Richard'in veda partisinden. Masanin sadece bir parcasi;)
Konu ise Donna Leon. Ve onunla ilgili ögrendigim seyler. Daha önce röpartajlarindan bir ikisini degisik yerlerde okumus kendisini de Göttingen'e imza gününe geldiginde görmüstüm. Fakat hic bir polisiye romanini okumadim. Oysa kendisi Almanya'da en cok satanlardan. Kitaplarinin italyanca cevrilmesi kendisi tarafindan yasakmis. Cok ilgimi cekti. Yasadigi yerdeki insanlari ve onlarla olan iletisimini oldugu gibi koruyabilmek icin kücük bir tedbirmis. Birgün Venedik'e yasadigi ve polisiyelerini yerlestirdigi sehre yolum düserse önceden okumus olmak istiyorum artik bir iki kitabini. Kritise edildigi konulardan dolayi okumak istiyorum. Bu konular pilisiyeden cok günlük hayati, yerleri, yemegi, icmeyi anlatmasiymis. Hatta belgesel sirasinda konuyu yemege getirip sordular. Kitaplarinda ustaca tarifler veriyormus ve okuyuculari tarifleri deneyip cok memnun kaliyorlar ve Donna Leon'dan yemek kitabi istiyorlarmis. "Düsünüyor musunuz ?" dediler. Donna Leon simdilik yemek kitabi cikarmayi banal buluyormus;)

2 misafirim demis ki:

Anonymous Adsız said...

Merhaba
Sitenizi takip eden az sayıdaki erkeklerden biriyim.25-30 yıl önce okuduğum bir kitabı hatırlattı bu anlattıklarınız.Amerikalı yazar Harold Robbins'in bir kitabı;"Yalnız Havyarla Yaşanmaz"...Kitap; yanlış hatırlamıyorsam 2.Dünya Savaşı sırasında casusluk yaparken yakalan bir diplomatın bildiği yemek tarifleri ile hayatını va bzı şeyleri nasıl kurtadığını anlatıyordu.Yemek bazen nelere kadir oluyor...
Saygılar...

16:10  
Blogger Dilek'ce said...

Merhaba Ercüment bey, sayfami arkadasim, tanidigim olmayan erkeklerin de izledigini bilmiyordum. Hosgelmissiniz!
Gercekten de yalniz havyarla yasanmaz;) Kitabi tanimiyorum fakat kesinlikle yemek ve yemek kültürü bir deger. Sosyal identifikasyon icin önemli olmak disinda bir birikim. Aslinda basit bir ihtiyacimiz ne kadar da önemli bir sanat;) Fakat Allah'tan hr gün yemek pisirken bir sanatmis gibi yaklasmiyoruz kendisine. Halimiz nice olurdu eger hergün öyle yaklassak;)
Size de saygilar, tekrar hosgeldiniz!

08:15  

Yorum Gönder

<< Home