Pazartesi, Eylül 19, 2011

Etli Ispanak Beğendi


"Yaz tatilinin bitmesiyle yeni okul dönemi artık başladı. Kaldığımız sitede bu yıl ilk okul günü adeta bir bayram yaşandı. Çocuklu bir site de oturduğumuz için her geçen yıl okula veya anaokuluna başlayan çocuk sayısı artıyor. Geçen yıldan anaokul yoluna alışık olan çocukların anneleri kapı önünde çocuklarını seyrederken, anaokulunda veya okulda ilk günü olan çocukların anne-babaları ise üzerlerine her zamankinden biraz daha çeki düzen vermiş, en az çocukları kadar mutlu okulun yolunu tutmuşlardı yavrularıyla. İşin en güzel tarafı çocukların cıvıl cıvıl son derece mutlu okulun yolunu tutmaları idi. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının hep aynı heyecan ve mutlulukla sürmesini dilerim.
Okulun başlamasıyla günlük aile hayatına tekrar bir düzen hakim. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri bu düzenin sabit önemli parçaları. Her biri için öğrencilere besleyici bir tarif verilebilir aslında. Fakat ben bugün bizim evde bizim severek, fakat evdeki öğrencinin hiç yemediği bir tariften bahsetmek istiyorum. Evde sofraya gelen herşey yenilmek en azından denenmek zorunda. Sadece 5 şey hariç. Bu 5 gıda maddesini oğlumuz her 3-5 ayda bir kendisi seçiyor. İşte bu listede besleyici sebze ıspanak da var malesef bizde. Oğlumuz olmasa bile belki ıspanak sevmeyen başka çocuklar bu tarifle fikrini değiştirir.
Beğendi tarifi sevgili Sibel’e ait. Gönül rahatlığı ile deneyebileceğiniz bir tarif. Burada etli. Beğendiyi ızgara et ve tavukların yanında da garnitür olarak kullanabilirsiniz. Beğendiyi beğenmeniz umuduyla șimdiden afiyet olsun ."

Etli Ispanak Beğendi
600 gr dana veya kuzu kuşbaşı
400gr ıspanak*
2 çorba kaşığı un
75 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
2-2.5 su bardağı süt
tuz
pulbiberi
kekik
Yapılışı:


1. Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkayın. Teflon bir tavaya koyup, üzerine yağ ve su eklemeden pişirin.
2. Ispanaklar suyunu çekince ocaktan alın sonra el yakmayacak ısıya gelince çok ince olarak doğrayın.
3. Tereyağını tavada eritin, ünü ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. İstediğiniz yoğunluğa göre sütü daha az veya daha fazla ekleyebilirsiniz. Tuzunu ayarladıktan sonra ateşten alın.
4. Ispanakları hazırladığınız karışıma ekleyin, kaşarları da ekleyin, tümünü karıştırıp servis tabağına alın.
5. Etleri bir tencereye alıp az tereyağı ile kavurun. Pişmeye yakın tuz ve tane biberle tatlandırın. Servis tabağındaki ıspanağın üzerine eti ilave edin. Bir miktar rendelenmiş kaşarpeyniri veya pulbiberi süsleyip sıcak servis yapın.
*dondurulmuş ıspanak kullanırsanız önceden çözülmesini sağlayın ve doğrayın.

6 misafirim demis ki:

Blogger sevimin sayfasi said...

o ilk okul heycanini bizde bu sene yine tattik, cok güzel bir duygu...
ispanak begendi cok lezzetli görünüyor..
ellerine saglik canim

16:00  
Blogger evcilik said...

Çok farklı ve leziz görünüyor..
En yakın zamanda denemek üzere not aldım...
Paylaşım için teşekkürler.
sevgiler

17:32  
Blogger Bir Terazi Kizi... said...

Valla nefis görünüyor insan sevmezmi bu görüntüyü ama cocuklar iste,bende en azindan bir kez tadilmak üzere zorluyorum,baktim gercekten sevmedi kesiyorum,ama denemk sart! Eline saglik canim,okulda da basarili bir yil olsun sozin icin...svgiler.

01:46  
Blogger Dilek'ce said...

Sevimcigim bu heycanla tatli tatli tamamalanan bir egitim yili diliyorum size!

Evcilik tesekkürler, fikirlerini beklerim denedikten sonra. Güzel bir klasik türk mutfagi tarifi, her ne kadar yeni bir tarif olsa da o mantigi tasiyor ;)

Terazi kizi tesekkürler! Biz de herseyi tatma gibi bir zorunluluklari kalkmis oluyor. Bireysel olarak bes tane yemek istemedigi gidaya karar veriyor. Bunlar disinda herseyi yemek veya tatmak zorunda :)

Sevgiler

00:16  
Blogger Sibel said...

Dilekciğim, sitemi bir süre önce http://www.sibelinkahvesi.com adresine taşıdım; ancak senin linklerinde http://www.sibelinkahvesi.blogspot.com olarak kalmış. Rica etsem düzeltir misin? Çok teşekkürler, sevgiler...

11:20  
Blogger Dilek'ce said...

Sibelcigim, yandaki linklerde düzelttim adresini. Sayfam uzun süredir bakimsizlik altinda epey eziliyor...Belki birgün is basina gecebilirim;)
Sevgiler

21:43  

Yorum Gönder

<< Home