Salı, Şubat 28, 2012

Kestaneli Kek

Bahar artik kapidayken son kestanelerden veya dondurucunuza hazirladiginiz kestane pürelerinizden yapmaniz icin,



Kestaneli Kek (Marronikuchen)
100gr tereyağı, oda sıcaklığında
150 gr pudra şekeri
3 yumurta
140 gr un
300 gr kestane püresi
120 gr pudra şekeri*
70 gr ceviz, iri kıyılmış
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı damla çikolata (dilerseniz)
Tereyağı, pudra şekerini ve yumurtaları birlikte çırpın. Kestane püresini, cevizi, vanilya şekerini, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Çerçeveli daire kalıbınıza döküp 180° fanlı ve önceden ısıtılmış fırınınızda 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz. Çikolata ve kestaneyi birbirine çok yakıştırıyorsanız kekin üzerine çikolata glazürü hazırlayabilirsiniz. *püreniz şeker icermiyorsa şeker miktarını cogaltmalisiniz. Normal marketlerden aldığınız pürelerin çoğu şeker içeriyor.

Gram ve klasik ölçüler
130gr - 140 gr un = 1 su bardağı un
120 gr pudra şekeri = 3/4 su bardağı p. şekeri
70 - 80 gr ceviz = 1 avuç ceviz
300 gr kestane püresi = 1 ½ su bardağı

5 misafirim demis ki:

Blogger Mutfak Havlusu said...

Balkonda fırınlanıp yenmek için bekleyen kestanelerde böyle denense ne güzel olur!
çok şey kaçırıyorum bu görüntüye göre:-)
ellerinize sağlık

23:19  
Blogger nohut oda said...

ilk cümleyibir kaç kez okudum :)
benim için çok ütopik ben mevsiminde bile kestaneli tarif denmeye üşenirken...
gelsem gitsem banada geçermi bu hüner:)

23:33  
Blogger tatlilar gülcandan said...

Canim ellerine saglik .Hayirli aksamlar.Canim kelime dogrulamayi nütfen kapat

22:47  
Blogger Dilek'ce said...

Sevgili Mutfak Havlusu tesekkürler, kesinlikle öneririm;)


Nohut oda, sanirim Türkiye'de yasiyorsunuz, biz bu yil burada bahari erken yasiyoruz. dün mesela 16 dereceydi :) bütün hafta günesli :) Bu kek püreniz varsa kesinlikle ekstra bir hüner istemiyor!

Sevgili Gülcan tesekkürler! kelime dogrulamayi ben de sevmiyorum fakat sayfadaki yorumlar bir ara günde 100leri asan spam almaya baslamisti malesef...

Sevgiler

22:00  
Blogger online mutfak said...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

23:21  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home