Kestaneli Kek
Bahar artik kapidayken son kestanelerden veya dondurucunuza hazirladiginiz kestane pürelerinizden yapmaniz icin,
Kestaneli Kek (Marronikuchen)
100gr tereyağı, oda sıcaklığında
150 gr pudra şekeri
3 yumurta
140 gr un
300 gr kestane püresi
120 gr pudra şekeri*
70 gr ceviz, iri kıyılmış
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı damla çikolata (dilerseniz)
Tereyağı, pudra şekerini ve yumurtaları birlikte çırpın. Kestane püresini, cevizi, vanilya şekerini, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Çerçeveli daire kalıbınıza döküp 180° fanlı ve önceden ısıtılmış fırınınızda 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz. Çikolata ve kestaneyi birbirine çok yakıştırıyorsanız kekin üzerine çikolata glazürü hazırlayabilirsiniz. *püreniz şeker icermiyorsa şeker miktarını cogaltmalisiniz. Normal marketlerden aldığınız pürelerin çoğu şeker içeriyor.
Gram ve klasik ölçüler
130gr - 140 gr un = 1 su bardağı un
120 gr pudra şekeri = 3/4 su bardağı p. şekeri
70 - 80 gr ceviz = 1 avuç ceviz
300 gr kestane püresi = 1 ½ su bardağı
Kestaneli Kek (Marronikuchen)
100gr tereyağı, oda sıcaklığında
150 gr pudra şekeri
3 yumurta
140 gr un
300 gr kestane püresi
120 gr pudra şekeri*
70 gr ceviz, iri kıyılmış
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı damla çikolata (dilerseniz)
Tereyağı, pudra şekerini ve yumurtaları birlikte çırpın. Kestane püresini, cevizi, vanilya şekerini, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Çerçeveli daire kalıbınıza döküp 180° fanlı ve önceden ısıtılmış fırınınızda 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz. Çikolata ve kestaneyi birbirine çok yakıştırıyorsanız kekin üzerine çikolata glazürü hazırlayabilirsiniz. *püreniz şeker icermiyorsa şeker miktarını cogaltmalisiniz. Normal marketlerden aldığınız pürelerin çoğu şeker içeriyor.
Gram ve klasik ölçüler
130gr - 140 gr un = 1 su bardağı un
120 gr pudra şekeri = 3/4 su bardağı p. şekeri
70 - 80 gr ceviz = 1 avuç ceviz
300 gr kestane püresi = 1 ½ su bardağı
5 misafirim demis ki:
Balkonda fırınlanıp yenmek için bekleyen kestanelerde böyle denense ne güzel olur!
çok şey kaçırıyorum bu görüntüye göre:-)
ellerinize sağlık
ilk cümleyibir kaç kez okudum :)
benim için çok ütopik ben mevsiminde bile kestaneli tarif denmeye üşenirken...
gelsem gitsem banada geçermi bu hüner:)
Canim ellerine saglik .Hayirli aksamlar.Canim kelime dogrulamayi nütfen kapat
Sevgili Mutfak Havlusu tesekkürler, kesinlikle öneririm;)
Nohut oda, sanirim Türkiye'de yasiyorsunuz, biz bu yil burada bahari erken yasiyoruz. dün mesela 16 dereceydi :) bütün hafta günesli :) Bu kek püreniz varsa kesinlikle ekstra bir hüner istemiyor!
Sevgili Gülcan tesekkürler! kelime dogrulamayi ben de sevmiyorum fakat sayfadaki yorumlar bir ara günde 100leri asan spam almaya baslamisti malesef...
Sevgiler
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder
<< Home