Kuşkonmaz Mevsimi Geçmeden
Twitter'de bir takipcim risotto tarifi sorunca sayfamdan link vermek istedim. Fakat bir de ne göreyim benim gibi sik sik risotto yapan birinin risotto tarifi yok site de;) Mevsimi uygun oldugu icin gazetede yayinladiklarimdan kuskonmazli risottoyu hemen eklemek istedim.
"Nisan ayının ortasından bu yana her yerde gözümüze
ilişen kuşkonmazlar için tarif vermenin vakti geldi. (...) Kuşkonmazlı risotto ise
risotto severler için güzel bir alternatif. (...)Kuşkonmaz mevsimin Haziran sonunda
biteceğini hatırlatarak, Özdemir Asaf`ın bu sebzeden ilham alarak yazdığı
bir şiiri paylaşmak istiyorum sizinle." IZ 104/2011
Kuşkonmaz
Kuşlar,
Kanatları gereği;
Uçtuklarından;
Uçarken,
Daldan dala konduklarından;
Unuturlar kondukları dalları…
Kanatları gereği;
Uçtuklarından;
Uçarken,
Daldan dala konduklarından;
Unuturlar kondukları dalları…
Unuturlar ama;
Ağaçlar, çiçekler,
Yaprakları gereği,
Kuşları unutmazlar;
Uçamadıklarından…
Ağaçlar, çiçekler,
Yaprakları gereği,
Kuşları unutmazlar;
Uçamadıklarından…
Kuşkonmaz,
kuşkonmaz.
Seni seviyorum!
Sen de biliyorsun…
Kuşlar kondukları dalları unutmaz.
Sen kuşlara iyi bir ders veriyorsun.
Seni seviyorum!
Sen de biliyorsun…
Kuşlar kondukları dalları unutmaz.
Sen kuşlara iyi bir ders veriyorsun.
Onlarla;
Dallar kondukları kuşları unutmaz
gibilerden;
Alay ediyorsun;
Konamadıklarından.
Dallar kondukları kuşları unutmaz
gibilerden;
Alay ediyorsun;
Konamadıklarından.
Yeşil Kuşkonmazlı Risotto
500gr yeşil
kuşkonmaz
1 soğan
1 yemek
kaşığı zeytinyağı
300gr
risotto pirinci
800ml sebze
suyu
200ml çiğ
krema (yoksa sebze suyu)
1 yemek
kaşığı tereyağı
6 yemek
kaşığı ince kesilmiş parmezan peyniri
Yeşil kuşkonmazların
altından yaklaşık bir santim kestikten sonra üçte birinin alt kısmını patates
soyacağı ile soyun. Yemeklik parçalara bölün. Kalın kuşkonmazları veya kalın
bölümlerini ortadan bölün. Soğanı yemeklik ince doğrayın. Risottoyu yapacağınız
derin tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları içinde öldürün. Pirinci ekleyin ve
biraz birlikte pirinçler parlayana kadar kavurun. Bir bardak sebze suyundan
ilave edin. Kuşkonmazları da ekleyin. Yavaş yavaş sebze suyunu sürekli
karıştırarak suyunu çektikçe ekleyin.
20 dakika
kadar orta ısıda bu işleme devam edin. Sebze suyu bittikten sonra çiğ kremayı
ekleyip karıştırın. Tereyağını ve peynirin yarısını ilave edin. Tuz karabiberle
tatlandırın. Hala özlü ve kremamsı bir şekildeyken servis edin. Servis
öncesinde üzerine kalan peyniri serpiştirin.
Öneri:
Sofrada illa ki et istenirse risottonun yanına pirzola kızartılabilir.
5 misafirim demis ki:
Dilekcim ben henüz risotto denemedim evde ama çoook severim:) Sana sorum, bu ölçülerden yaklaşık kaç kişilik çıktığı.. Pek canlandıramadım da gözümde. Eline sağlık, kuşkonmaz da çok yakışır eminim ki.
Kuşkonmazı hiç denemedim maalesef, tarif için teşekkürler...
Sevgili Sibelcigim, risotto mutlaka evde denemelisin. Kolay. Oenmli olan pirincin. Bir de yirmi dakika ocak basinda, yakininda olacagin bir vakite ihtiyacin var. Bu miktar üc kisiye yetiyor. Yanina baska birsey varsa 4 kisiye de yeter. Genel olarak 100gr-150gr hesapliyorlar risotto icin. Gercekten lezzetli oluyor.
Pempecikolata sana da tesekkürler!
İlk defa görüyorum güzel tarifin için teşekkürler..
Görüntü şahane duruyor, elinize sağlık tariflerinizin devamını bekliyoruz
Yorum Gönder
<< Home