Fırında Yeşil Kuşkonmaz
Bir kuşkonmazlı tarif daha. En kolayından en lezzetlisinden. Fırında kuşkonmaz çok kolay fakat mutfak
kültüründe hatırlı bir tarif.
Fırında
Yeşil Kuşkonmaz
500 gr yeşil
kuşkonmaz
3 kaşık
tereyağı
50 gr ince
rendelenmiş parmezan peyniri
Tuz,
karabiber
Kuşkonmazları
altından yaklaşık bir santim kestikten sonra üçte birinin alt kısmını patates
soyacağı ile soyun. Tuzlu suda kuskonmazları yaklaşık 8 dakika haşlayın.
Fırını ısıtın
ve ızgara ayarını açın. Süzüp yağlı kağıt serdiğiniz bir ograten kalıbına yerleştirdiğiniz
kuşkonmazların üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Parmezan peynirini
üzerine serpiştirin. Önceden ızgara ayarında 200 dereceye ısıtılmış fırında 5
dakika pişirin ve karabiber serperek hemen servis edin.
Öneri:
Zeytinli ekmek ile yenilebilir.
1 misafirim demis ki:
Kuşkonmaz mutlaka nefis olmuştur ama benim hiç deneyimim yok.Kendime bu konuda hep kızarım..sevgiler
Yorum Gönder
<< Home