Cuma, Haziran 15, 2012

Fırında Yeşil Kuşkonmaz

Bir kuşkonmazlı tarif daha. En kolayından en lezzetlisinden. Fırında kuşkonmaz çok kolay fakat mutfak kültüründe hatırlı bir tarif. 


Fırında Yeşil Kuşkonmaz
500 gr yeşil kuşkonmaz
3 kaşık tereyağı
50 gr ince rendelenmiş parmezan peyniri
Tuz, karabiber
Kuşkonmazları altından yaklaşık bir santim kestikten sonra üçte birinin alt kısmını patates soyacağı ile soyun. Tuzlu suda kuskonmazları yaklaşık 8 dakika haşlayın.
Fırını ısıtın ve ızgara ayarını açın. Süzüp yağlı kağıt serdiğiniz bir ograten kalıbına yerleştirdiğiniz kuşkonmazların üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Parmezan peynirini üzerine serpiştirin. Önceden ızgara ayarında 200 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin ve karabiber serperek hemen servis edin.

Öneri: Zeytinli ekmek ile yenilebilir.

1 misafirim demis ki:

Blogger daimamutfak said...

Kuşkonmaz mutlaka nefis olmuştur ama benim hiç deneyimim yok.Kendime bu konuda hep kızarım..sevgiler

13:54  

Yorum Gönder

<< Home