Salı, Haziran 08, 2010

Vakti gecmeden kuskonmaz

Hollandez Soslu Kuşkonmaz
Spargel mit Sauce Hollandaise

1 bağ (500gr) beyaz kuşkonmaz
(Spargel)
yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
5-6 damla limon suyu

1 poşet hollandez sos tozu
(Sauce Hollandaise)*
poşet üstündeki tarifteki ölçü kadar su ve tereyağ
* sosu kendiniz hazırlayabilirsiniz fakat ilk yapımda poşet sos kullanmanızı öneririm.
Kuşkonmazları dikkatlice kırmadan -tazeyse hemen kırılırlar- yıkayın. Kuşkonmazlar altlarından 1-2 cm kadar kesin. Uçlarının altından aşağı doğru dıştaki kılçıklı sert kısım temizleyin.
Şeker,tuz ve limon suyu eklediğiniz sebzeleri kapatacak kadar su ile beraber sebzelerin kalınlığına göre bir tencerede 15-25 dakika kadar haşlayın.Uç kısımlar çabuk piştiği için haşlarken daha yukarıya yatırmaya çalışın.
Haşlanan kuşkonmazları haşladığınız bol maydanoz serpilmiş taze papatesle servis tabaklarına süzerek alın. Poşet üzerindeki anlatıma göre hazırladığınız hollandez sosu da üzerine dökerek servis ediniz.


Not: Hollandez sosu yogunlugundan istemezseniz, bu linkte bahsettigim sos da iyi gider.

3 misafirim demis ki:

Blogger Seda Yazıcı said...

görüntü harika ,elinize sağlık
kuşkonmaza bayılırım özellikle et ve balığın yanında harika oluyor.sizde hollandez sosun bir tarifi varmı ?eğer paylaşırsanız çok sevinirim
sevgiler

23:24  
Blogger sevimin sayfasi said...

Regaib kandilin mübarek olsun.
ALLAH sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.
SEVIM

19:30  
Blogger Neşe said...

geçen gün bir arkadaşım www.mutfakrehberi.com.tr'den bir tarif bulmuş, ilk defa onda tattım kuşkonmazı... Ama ben tam olarak zamanı ne zaman bilmiyorum... bahsettiğim tarifi denemek isterseniz linki aşağıda...
http://www.mutfakrehberi.com.tr/Tarif.aspx?tarifid=4293

sevgiler

Neşe

16:44  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home