Pazar, Ağustos 26, 2012

Bu Pileli Börek O Pileli Börek Değil


Yaz tatilinin bitmesiyle yeni okul dönemi artık başladı. Kaldığımız sitede bu yıl yine ilk okul günü adeta bir bayram yaşandı. 
Çocuklu bir site de oturduğumuz için her geçen yıl okula veya anaokuluna başlayan çocuk sayısı artıyor. Geçen yıldan anaokul yoluna alışık olan çocukların anneleri kapı önünde çocuklarını seyrederken,  anaokulunda veya okulda ilk günü olan çocukların anne-babaları ise üzerlerine her zamankinden biraz daha çeki düzen vermiş, en az çocukları kadar mutlu okulun yolunu tutmuşlardı yavrularıyla. İşin en güzel tarafı çocukların cıvıl cıvıl son derece mutlu okulun yolunu tutmaları idi. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının hep aynı heyecan ve mutlulukla sürmesini dilerim.
Okulun başlamasıyla günlük aile hayatına tekrar bir düzen hakim. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri bu düzenin sabit önemli parçaları. Her biri için öğrencilere besleyici bir tarif verilebilir aslında. Fakat ben bugün annelerin evde okuldan dönen çocuklarına ara öğünü için kek ve börek hazır bulundurduklarını bilerek bir pileli börek tarifi vermek istiyorum. Pileli börek olarak bilinen kırma börekten esinlenerek hazırlanan böreği kastetmiyorum. Resme baktığınızda farkı göreceksiniz.
Aslında bildiğiniz malzemelerden hazırlanmış farkı sunumu olan bir börek bu pileli börek. Sarma tekniği bambaşka bir görüntüye büründürüyor kendisini. Böylelikle anne için sadece çocuğunun doyacağı bir börek değil tam aksine sunumu ile özel davetlerde ilgi çekecek bir tür börek hazırlamış olacaksınız. Hem çocuklarımızın, hem annelerimizin beğenmesi umuduyla şimdiden afiyet olsun!


Pileli Börek
Malzemeler:
 istediğiniz miktar taze yufka
( 1 yufka 4 börek )
 sıvıyağ
 su
İç Malzemesi*:
beyaz peynir 
ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Her yufkayı dört eşit parçaya bölün. Her parça üçgen şeklinde olacak gül böreği yufkası misali. Üçgenlerinin sivri kısımları kendimize dönük olsun. Her üçgeni su ve yağ karışımını (1:1) fırça ile ıslatın. Üçgenin tam ortasından tutarak içe doğru getirin. Kenarlardaki uçları toplayın. Toplanan uça harcınızı koyun ve içe doğru sarın.
Yapım aşamaları için fotolara bakınız.
Ters çevirerek tepsiye dizin üzerine sıvıyağ su karışımından veya yumurta sarısı sürün. 175-180° önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
*patates ya da kıymalı da olabilir.

1 misafirim demis ki:

Blogger Pembelinin Mutfağı said...

Değişik bir sunum olmuş. Ellerine sağlık,

08:15  

Yorum Gönder

<< Home